Araba ile Ankara Çevre Yolu sürüşü

Insta360 X3 kameram ile yaptığım ilk araba videosu. Başta Fotoleey marka vantuzlu tutucular konusunda şüphem vardı. Hızlanınca düşüp kameramın parçalanmasından çekiniyordum. Arka camı güzelce temizleyip vantuzları da dikkatlice yapıştırınca sağlam bir altyapı oldu. 130 KM/s hızda bile vantuzlarda en ufak bir yapışma sorunu yaşamadım.

Kamerayı Gorgeous marka karbon fiber öz çekim çubuğuna bağladım. Çubuğun alt ucuna tek vantuzlu olanı, çubuğun tutma yerine ise 3 vantuzlu olan tutucuyu bağladım. Çubuk 3 metreye kadar uzuyor ancak boyu uzadıkça sallanma arttığı için video kötü görünüyor. Ben kalın kısmı bir tık uzatarak kullandım; yaklaşık 1 metre.

Insta360 X3 kameranın içinde GPS özelliği bulunmuyor. Eğer video üzerinde telemetri bilgilerini göstermek istiyorsanız Insta360 X3 için GPS remote adlı uzaktan kumandayı almanız veya cep telefonu uygulamasını kullanmanız gerekiyor. Uzaktan kumanda ile hem kayıt başlatıp durdurabiliyorsunuz hem de kumandanın GPS özelliği ile X3’ün koordinat bilgilerini kaydetmesini sağlıyorsunuz. Kumanda bluetooth ile bağlanıyor. Kumanda bağlıyken X3’e aynı anda kablosuz mikrofon bağlayamıyorsunuz.

Sesi kaputun altına monte ettiğim DJI Mic 2 kablosuz mikrofondan aldım ancak çok fazla gürültü oldu. Başka bir şey düşünmek lazım. Benzer videolarda mikrofonu arabanın egzost çıkışına yakın bir yere konumlandırdıklarını gördüm. Bir de bunu denemek gerek.

Kullandığım ekipman:

  • Insta360 X3 360 kamera
  • Insta360 GPS Remote
  • DJI Mic 2 mikrofon
  • Fotoleey vantuzlu tutucu
  • Gorgeous carbonfiber özçekim çubuğu

Video düzenleme işini ilk olarak Insta360 uygulamasında yaptım. Ardından müzik ve küçük detaylar için ücretsiz CapCut uygulamasını kullandım.

GTA modu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir