Ride 3

Lise yıllarımdan beri motosikletlere ilgi duyarım. Öyle ki 1997 yılındaki mezuniyet yıllığımda herkesin ortak dileği hayalimdeki motosiklete sahip olmam yönündeydi. 2006 yılında bu yolda ilk adımımı attım ve Honda Shadow ile hayalimi gerçekleştirdim. 2018 yılında ise Honda Transalp’e terfi ettim. Hayatımda motosikletlerin büyük yeri var. Motosiklet ile ilgili olan şeyler hep ilgimi çekmiştir.

Bir motosiklet tutkunu olarak Ride serisini de bir süredir merak ediyordum. Playstation Store’da bulunan en iddialı motosiklet oyunu olmasına rağmen ilk iki seri için yorumlar genelde pekiyi değildi. Serinin üçüncü oyunu indirime girince bir şansımı denemek istedim. İlk denemelerim çok kötüydü. Motosikleti pistte doğru dürüst tutamıyor, sürekli kaza yapıyordum. Bir süre sonra sıkıldım ve oyunu bıraktım.

Aradan biraz zaman geçti ve Ride 4 çıktı. O zaman tekrar Ride 3’e şans verdim J Bu sefer biraz daha sakin ve sabırlı kullandım. Yarışlarda derecelere girmeye başladım. Keyif almaya başlamıştım.

Kariyer modunda ilk önce 125 cc motor hacmine sahip motosikletler ile başlıyoruz. Yarış kazandıkça para kazanıyor ve motosikleti upgrade ediyoruz. Kariyer modunda bu noktada saçma bir şey var. Eğer en hızlı motosikleti seçmediysem ne kadar upgrade edersem edeyim, en hızlı motosiklete sahip rakibi geçemediğimi gördüm. Upgrade seçenekleri de genel olarak aynı. Bu nedenle yeni model motosikletleri açmak çok zaman alıyor. Aynı yarışları defalarca yapmak gerekiyor.

Motosikletlerin modellemeleri çok güzel. Eski modellerde dahil olmak üzere bir hayli motosiklet çeşidi var. Her ne kadar oyunun aydınlatma teknolojisi eski de olsa PS4’te 60fps oynanabiliyor.

En kötü yanı oyunun yükleme süreleri. Pistin yüklenmesi zaman alıyor ancak bir kere yüklendikten sonra restart yapınca başa dönmek pek vakit almıyor. Yarışlarda tur sayısı 2 veya 3 oluyor. En sonda başlayıp 2 turda birinci olmak kolay değil. Tur sayısı biraz daha fazla olmalıydı. Zorluk olarak beni zorladı, birçok sürüş yardımını açmam gerekti. Gerçekçi olmak için bu kadar zor oyun yapılır mı bilmiyorum. Rakiplerin yapay zekası da yeterince iyi değil. Düz yolda giderken yaklaşıp çarpıyorlar. Ayrıca rakipler çok çabuk hızlanıyorlar.

Arada aklıma geldikçe oynuyorum. Motosiklet seven biri olarak Ride 3’ü sevmek istiyorum ama bir türlü olmadı. Bu nedenle Ride 4’e de uzağım.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir