Tuz Gölü sürüşü


27 Eylül 2020 Pazar günü sabahı Çağrı ile birlikte Tuz Gölü’ne gitmek için yola çıktık. Önce Gölbaşı kavşağındaki benzin istasyonunda Onur ile buluştuk. Hazırlıklarımızı yapıp iki Transalp (XL 700 ve XL 650) ve bir Inazuma ile yola çıktık.

Tuz Gölü’ne varana kadar yol neredeyse dümdüz. Bu nedenle yol sıkıcı. Tuz Gölü’ne yaklaştıkça yan rüzgarlar arttı. Hatta bir ara boks maçı yapıyormuşum gibi hissettim, kafam bir sağa bir sola gidip geliyordu.

Tuz Gölü’ne daha önce gitmemiştim. En kurak mevsimde gittiğimiz için yer yer iki parmak su vardı, geri kalan yerler ise kurak, sadece tuz vardı. Tuzun üzerinde bir süre yürüdük, fotoğraf çekildik. Sonra yandaki tesislerde karnımızı doyurup muhabbet ettik. Sıkıcı bir sürüş olsa da keyifli bir gün geçirdim.

Sürüş videosunu gidiş/dönüş tek parça olarak kaydettiğim için izleme süresi uzun oldu. Videoyu 1080 p 60 fps olarak kaydettim. Toplam dosya boyutu 28 GB yaptı.

Kaydı Sony FDR X-3000 ile yaptım. Tüm sürüş için bataryası yetmeyeceğinden kamerayı powerbank bağlantısı ile çalıştırdım. Bu sefer ses kaydı için mikrofon kullandım. Yaka mikrofonunu koltuğun altından geçirip egzosta yakın bir yere taktım. Rüzgar sesi yerine motor sesi duyuldu böylece. Koordinat ve hız bilgilerini Dashware ile montajladım. Son edit işlemini ise iMovie ile yaptım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir