Yaza veda sürüşü

31 Ağustos 2018 tarihinde mesai sonrası yaptığım kısa sürüş. 35 derece havada yazlık mont fazla geldi. Özellikle kırmızıda beklerken piştim. Buna rağmen Transalp XL 650’nin radyatör fanı devreye girmedi. İnsan fanın arızalandığını düşünüyor.

Ön kamera Sony FDR X-3000, arka kamera AEE S60+

Bu sürüşün asıl amacı eski kameram ile yenisini birlikte kullanmaktı. Daha önce bu kadar komplike bir video editlememiştim. Hem GPS’in telemetri verilerini hem de arka pege yerleştirdiğim ikinci kamerayı senkronize etmem gerekti. Bu iş için donanımı güçlü bir PC gerekiyormuş, anlamış oldum. Aksi taktirde video akıcı olmadığı için senkronize etmek zorlaşıyor. Yine de başardım galiba 🙂

İlk önce Dashware ile GPS’in telemetri verilerini yerleştirdim. Videoyu oluşturduktan sonra iMovie ile ikinci kamera görüntüsünü ve arka plan müziklerini ekledim. Ardından videonun son halini oluşturdum.

Bu arada kameranın mikrofonu üzerine yapıştırdığım sünger tatilde söküldüğü için biraz hızlanınca rüzgar sesi rahatsızlık vermeye başlıyor. Rüzgar sesi için bir çözüm bulmam lazım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir