Control

Şubat 2020’nin PS+ ile verilen ücretsiz oyunlarından biri Control oldu. Daha önce izlediğim videolar bende bir merak uyandırmıştı. Alıp almama konusunda tereddüt ederken ücretsiz olarak gelmesi güzel oldu. Oyunu üreten firma Remedy. 2001 yılının sonlarına doğru saatlerce oynadığım Max Payne’i yapan firma. Bu nedenle beklentim büyük.

Hikaye çok ilginç, daha çok başlarda olduğum için ileriki bölümleri de çok merak ediyorum. Oyun Federal Bureau of Control adında bir binanın içinde geçiyor. Bu binanın içinde doğa üstü olayları ve eşyaları inceliyorlar. Object of Power adı verilen nesneler var ve paranormal olaylara sebep oluyor. Biz Jesse adında bir karakteri yönlendiriyoruz. Hikayede geldiğim yere kadar öğrendiğim ise, paranormal bir olay neticesinde kaybettiğimiz kardeşimizi aradığımız.

Bina içerisinde gezinirken bir çok tuhaf olay oluyor. Bu olaylar ile uğraşırken bize saldıran düşmanlarla da kapışıyoruz. Jesse ilginç bir silahın yanında psişik güçlerinide kullanabiliyor. Silah ve psişik güçleri upgrade edebiliyoruz. Jesse tek bir silah taşıyor ama bu silah form değiştirebiliyor. Bunu da çok güzel uyarlamışlar. Diğer oyunlarda olduğu gibi sonraki görev için gitmeniz gereken yeri göremiyorsunuz. Mesela, Enerji Merkezine gitmeniz gerekiyorsa harita veya levhalara bakarak yolu bulmanız gerekiyor.

Oyunun başlangıcı hoşuma gitti, keyif alarak oynuyorum. Bakalım ilerleyen zamanlarda neler olacak? Merakla bekliyorum.

13 Mart 2021 güncellemesi: Oyunun ana görevini bitirip sonuna ulaştım ancak yan görevleri yapmadığım için oyuna devam ediyorum. Şu anki yan görevler oldukça sıkıcı. Umarım böyle gitmez.

20 Mart 2021 güncellemesi: Platinum Throphy alarak oyunu bitirdim. Ana görev sonrasında Essej ve Mr. Tomassi gibi keyifli yan görevler vardı. Ama bunların yanında bir hayli sıkıcı görev de bulunuyordu. Platinum Throphy almak için 100 ability puanı kazanmak ve 25 adet Countermeasure görevini tamamlamanız gerekiyor. Ability puanı için yan görevlerin tamamına yakınını yapmanız gerekiyor. Bitki sulamak, etrafı temizlemek gibi bazı angarya görevlerde de ability puanı vermeyince insanın canı sıkılıyor. Tabi bu görevleri yaparken aynı bina içinde onlarca defa aynı yerlerden geçmek anlamına da geliyor.

Sonuç olarak ana görevleri yaparken çok keyif aldım. Grafik kalitesi ve bölüm tasarımları çok başarılı. Genel olarak beğendiğimi söyleyebilirim.

Oyunun başlarındayım, keyfim yerinde. Umarım böyle devam eder.
Dördüncü Platinum Throphy :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir