Ev-İş arası sürüşler

Yazın mümkün olduğunca işe motosikletle gitmeye çalışıyorum. Hem yakıttan, hem de zamandan tasarruf edebiliyorum. Üstelik arabadan çok daha keyifli. Sabahları trafik konusunda çok sıkıntım olmuyor ama akşamları Eskişehir yolu çok yoğun oluyor. Motosiklet sayesinde yoğun trafikte daha hızlı yol alabiliyorum.

İş sonrası motosiklet kullanmanın başka bir artısı daha var. Motosiklet sürmek çok dikkat gerektiren bir aktivite. Basit kazalar bile ciddi sonuçlar doğurabildiği için sürücünün tüm dikkatini yola ve çevresindeki araçlara vermesi gerekiyor. Ben kendi güvenliğim için motosiklet sürerken yola ve çevreme konsantre oluyorum, başka hiçbir şey düşünmüyorum. Bu nedenle eve varmadan önce iş yerinde yaşadığım tüm sıkıntı ve dertler kafamdan uzaklaşmış oluyor.

Bu sürüşler sırasında hem güvenlik hem de hatıra amaçlı videolar kaydediyorum. Bu sayfada işe gidiş ve geliş sırasında kaydettiğim bu videoları göreceksiniz.

Ofis – Merkez – Ev üçlüsü

27 Eylül 2018 tarihinde yaptığım evden Bilkent Şehir Hastanesine sürüş.


Henüz resmen açılmasa da ODTÜ Teknokent ile Bilkent Şehir Hastanesi arasındaki yolu kullandım. 15 dakika süren yol, 3 dakikaya indi güzel oldu.

Shortcut to BESK 🙂

20 Eylül sabahı işe giderken bacaklarımın üşüdüğünü hissettim. Demek ki rüzgar koruyucu ekipmanları çıkarma zamanı gelmiş. Mesai başlama saatinde ODTÜ Teknokent girişini de asfalt atmak için kapatmışlar. Saçma sapan zamanlama yüzünden onlarca araç fazladan 5 km yol yaptı. Mesai saatleri dışında yapsana kardeşim asfaltı…


Sonbaharın ikinci haftasında Ankara’da bulutlar vardı. 11 Eylül’de hem bulut hem de güneş birlikte olunca gökyüzünde güzel bir manzara oldu. Akşam mesai uzayınca biraz geç çıkmam gerekti. Şansıma güneşim batışını yakaladım, manzara çok güzeldi.



29 Ağustos günü meteorolojinin hava tahmininde yağmurun akşam saat 21:00’de yağacağını belirtmesine rağmen bulutlar havada erkenden toplandı. Öğleden sonra hava iyice kapadı. Yağmur erken yağacak belli. İş çıkışı yapacak bişey yok; yağmur ekipmanı olmadan yola çıktım. Eve dönerken Çağdaş Market’e de uğramam gerekiyor. Ufaktan birkaç damla yedim ancak korktuğum kadar olmadı. Esas ben marketteyken yoğun yağmur yağdı, marketten çıktığımda hafif atıştırma şekline dönmüştü. 3-5 dakika bekleyince de kesildi. Sonra daha fazla ıslanmamak için eve topuk…

https://youtu.be/_srM6kI0ovA
Havada gri bulutlar. Durum vahim.

3 Eylül 2018
Hafta sonu eski kameramı kullanmak için denemeler yapmıştım. Bugün de dönüşte kameranın tekini kendime doğrulttum, sürerken nasıl göründüğümü merak ediyordum. Videoyu senkronize etmek biraz zahmetli oldu ama hoşuma gitti.

Her gidişin bir dönüşü var. 3 Eylül 2018 işten eve dönüş. Bu sefer kamera karşına geçtim 🙂

3 Eylül 2018 işe giderken

13.07.2018 – Sony FDR X-3000 testi. 1080p 60fps ile çekildi. Aynı anda cep telefonumdan telemetri verilerini de kaydedip Dashware ile birleştirince ortaya bu video çıktı.

01.07.2018 – Merkez ofisteki toplantıya giderken Beytepe Köyünden geçtim. Toplantı iptal edilince hastanedeki ofise döndüm. AEE S60+ ile çekildi.

24.05.2018 – Eskişehir yolu trafiği. AEE S60+ ile çekildi. Kamera arka pege monte edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir