Yeni Zincir Testi

2009 yılından kalma emektar bisikletimin bakımlarını yapsamda artık parçaları eskimeye başladı. Bu yaz ön lastikten sonra da zincir sıkıntısı yaşadım.

Bisikletimin zincirini yağlarken baklalardan birinin bir şekilde eğildiğini farketmiştim. Götürdüğü yere kadar artık diyerek kullanmaya devam ettim. Buraya kadarmış, haftasonu eğildiği yerden koptu ve eve yürüyerek dönmek zorunda kaldım.

Yapacak birşey yok, yeni zincir için Dechatlon’a gittim bisiklet reyonunda biraz turladım. Benim bisiklet 3 -7 dişlilere sahip, ancak Dechatlon’da sadece 3 -8 dişliler için zincir vardı. Alet çantamda zincir sökme anahtarı olduğu için çok sorun olmadı. 3 baklayı çıkarınca zincirin boyu cuk oturdu.

Aldığım yeni zinciri takmak için zincir sökme anahtarına gerek kalmadı. Paketin içinden klipsli bir bakla çıkıyor. Klipsten pimi geçirip zinciri biraz çekince pim yerine oturuyor. Bu kadar basit. Dechatlon’un web sitesinde ürünün sayfasında detaylı anlatan bir video var.

Test sürüşümü videoya kaydettim. Öğleden sonra yağmur yağdığı için yollarda su birikintileri var. Islanmamak için dikkatli sürmek gerek.

Kamerayı gidona monte etmiştim, ancak iyi sıkamamışım. Beğendik Mağazasının oradaki yokuşta çukura girince kamera açısı yere döndü. Durup sıkmam gerekti.

Video düzenleme yazılımı olarak bu sefer Sony action cam ile gelen Play Memories yazılımını kullandım. Yine fena olmadı ama ben Dashware\’i daha çok seviyorum.

https://youtu.be/bsKn5eTMli8

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir